Atelier online de film documentar Granițe și limite: vulnerabilități în vremuri grele

IOANA SILEANU se ocupă de comunicare și relații publice în cadrul Asociației Reciproca

Asociația Reciproca și Focus Atelier #5 – (B)orders organizează atelierul online de film documentar Granițe și limite: vulnerabilități în vremuri grele conceput și facilitat de regizoarea Mona Nicoară.

Mona Nicoară, originară din România dar stabilită la New York, a început să lucreze ca producător asociat pentru Children Underground, care a avut premiera la Sundance în 2001 și a fost nominalizat la Oscar. Debutul ei regizoral, Școala noastră, a avut premiera în 2011 la Tribeca și a participat la peste 70 de festivaluri. Al doilea ei lungmetraj, Distanța dintre mine și mine, a primit un premiu Gopo anul acesta. Nicoară a predat la universitățile Columbia, Cooper Union, Rutgers și NYU.

Granițe și limite: vulnerabilități în vremuri grele este un atelier colaborativ ce va explora tema vulnerabilității. Participanților li se va oferi suport pe tot parcursul procesului de lucru, de la faza incipientă a ideii, până la producție, post-producție, primii pași spre distribuție și advocacy.

Atelierul va avea loc între 27 iulie – 9 august 2020 și se va desfășura online pe platforma Zoom.

Participarea este gratuită. Înscrierile se pot face până la data de 24 iulie aici: https://forms.gle/kM2JB3hVbRGqEv3Z6

Mai multe informații puteți găsi pe evenimentul Facebook.

(B)orders, cea de-a V-a ediție a Focus Atelier, se concentrează asupra granițelor materiale și imateriale impuse și reproduse în societatea contemporană.

Focus Atelier găzduiește, încă din 2015, conferințe, dezbateri, precum și ateliere teoretice și practice (creație artistică) deschise publicului larg. Focus Atelier încurajează libertatea de expresie, dialogul și schimbul liber de idei, cunoștințe și practici. Credem că dialogul și practica sunt indispensabil legate, că a cunoaște nu presupune doar ascultare ci și expresie, iar punerea ideilor în practică face loc ideilor noi. 

Focus Atelier (B)orders este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.