Zilele literaturii feministe

 

Vă invităm la a doua ediție a Zilelor literaturii feministe care are loc în perioada 16-18 septembrie. 

Festivalul de anul acesta începe cu o discuție despre Identitate și discursul feminist. Care e legătura dintre literatura scrisă de femei şi literatura feministă? Cum vedem, cum conceptualizăm această relație? Cine poate scrie literatură feministă? Seara continuă cu lecturi live şi înregistrate, susţinute de cex 20+ de invitatx. Pe lângă autorx, au acceptat invitația noastră de a fi prezente cu publicații Editura Idea, Editura Hecate, Editura Black Button Books, Editura Pagini Libere şi Revista Cutra.

Pe 17 septembrie, în cea de-a doua zi a literaturii feministe, vor fi lansate trei cărți de la @editura_fractalia.  Pornind de la conținutul lor, se va discuta despre feminismul socialist și manifestările lui locale; despre cum pot fi revendicate, din perspective de stânga, tematici importante pentru feminism, precum libertatea; și despre posibilitatea discursurilor emancipatoare care pornesc de la regândirea fenomenului “alienării”.

Pe 18 septembrie, Cenaclul X lansează prima sa antologie de scrieri queer: Adăposturi. Autorx vor citi din textele lor magice și emoționante publicate aici. Accesul se va face tot pe baza invitației și a adeverinței care atestă vaccinarea, schemă completă. Continuăm să visăm la vremurile fără pandemie când ne vom putea întâlni cât mai multx, fără griji. Până atunci însă, vom posta pe YouTube înregistrări de la aceste întâlniri.

Evenimentul e organizat de Editura FrACTalia în parteneriat cu “Literatură și feminism”.